Astrid Pylyser

Astrid Pylyser

Expert Functionele Gezondheidszorg

Achtergrond

Mijn naam is Astrid, apotheker en gepassioneerd in functionele gezondheidszorg! Mijn liefde voor de gezondheidszorg is mij met de paplepel ingegeven. Mijn moeder is tandarts en wijlen mijn vader was patholoog-anatoom. Het menselijk lichaam fascineerde mij zodanig dat ik van mijn passie mijn beroep wilde maken.

Na mijn universitaire studies Farmaceutische Zorg merkte ik repetitieve patronen op bij mijn patiënten. Ik kreeg het gevoel dat de gezondheidszorg in veel gevallen tekortschoot en moest machteloos toekijken hoe ik een zeer dierbaar persoon verloor aan kanker. Dat zorgde ervoor dat ik de klassieke behandeling met medicatie in vraag stelde – zéker bij chronische aandoeningen. Kunnen we de oorzaak van de ziekte niet aanpakken in plaats van het gevolg te behandelen? Kunnen we ons lichaam en onze geest niet maximaal ondersteunen bij een levensstijl die veel van ons vergt (hoge functies, (top)sport, e-sport …)?

Als apotheker ontdekte ik enkele specialisaties binnen de gezondheidszorg die hier een antwoord konden op bieden:

  • Fytotherapie (expertise Kruidentherapie)
  • Orthomoleculaire gezondheidszorg (expertise Leefstijlinterventies & Voedingsstoffen)
  • Klinische psycho-neuro-immunologie, kortweg KPNI (bestudeert de samenhang tussen psyche, immuunsysteem, hersenen en hormonen)
  • Intermittent Living (uitdaging van lichamelijke regelsystemen voor herstel vitaliteit)

Gaandeweg kreeg ik meer en meer vertrouwen in het kunnen van het menselijk lichaam. We hebben meer in handen dan we denken als we preventief en curatief tewerk gaan. Ons lichaam en onze geest kunnen veel meer aan dan we denken, mits maximale ondersteuning. Met deze nieuwe inzichten zag ik het als mijn verantwoordelijkheid om hiermee verder te gaan. Ik zorg er wel steeds voor dat mijn brede kijk op de gezondheidszorg wetenschappelijk onderbouwd en dus veilig is. De functionele gezondheidszorg gaat altijd hand in hand met mijn medische kennis – deze twee zijn onafscheidelijk!

In 2020 startte ik als apotheker gespecialiseerd in Functionele Gezondheidszorg! Mijn rol is tweeledig: ik consulteer niet alleen zelf cliënten, maar ook andere (para)medici en bedrijven om zo ondersteuning te bieden.

Wil je nog wat meer uitgebreide informatie? Check dan zeker onze website www.oragon.be!

Opleidingen & Specialisaties
  • Master in Farmaceutische Zorg – KU Leuven (2016)
  • Postgraduaat Orthomoleculaire Gezondheidszorg – ICZO (2020)
  • Klinische Psycho-Neuro-Immunologie Therapeut – KPNI Belgium (2022)
  • Neurolinguïstisch Programmeren – Happy Coach (2022)
  • Intermittent Living Coach – KPNI Belgium (2020)
  • Fytotherapie – Primrose Academy (2017)
Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij BBOW, de beroepsvereniging voor artsen en therapeuten die gespecialiseerd zijn in orthomoleculaire wetenschap.

Bel 0456 34 20 28
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.oragon.be

Datum

19 december 2020

Tags

Expert Functionele Gezondheidszorg