Ellen Verheyen

Ellen Verheyen

Psychologe


Doelgroep

Kinderen - jongeren - volwassenen

Aanmeldingsklachten en werkdomeinen

Eigenlijk is het lijstje met psychische problemen of symptomen waarvoor iemand hulp kan zoeken eindeloos: het is even divers als er verschillende mensen zijn.

Therapie kan een antwoord zijn wanneer het psychisch lijden in je leven zo groot is dat je het alleen of met vrienden of familie niet meer kan oplossen, wanneer je weet of voelt dat er iets fundamenteel moet veranderen. Zowel volwassen, adolescenten als kinderen kunnen met hun vragen en psychische problemen bij mij terecht, in een vertrouwelijke, professionele sfeer.

Uw klacht, vraag of lijden kan de meest uiteenlopende vormen aannemen en kan gepaard gaan met angst, schuldgevoelens, twijfels, gebrek aan energie,…

Misschien heeft U geen vat meer op Uzelf, U weet niet meer wie U bent of wat U wilt. U kan ook contact opnemen wanneer U zich zorgen maakt over Uw kind of tiener. Er zijn bijvoorbeeld problemen op school, thuis en/of onder leeftijdsgenoten. Hij of zij vertoont gedragingen (ten aanzien van zichzelf of anderen) of vertelt zaken die U verontrusten. Of misschien heeft U de indruk dat Uw kind met angsten of andere emotionele problemen worstelt of vindt U zijn of haar emotionele reacties buiten proportie.

Werkwijze

Elke behandeling is verschillend en kent een eigen ritme en verloop naargelang de persoon in kwestie.
U zal de tijd krijgen om uw vraag, uw klachten of uw lijden te preciseren.
Er zal zonder vooroordelen geluisterd worden.
Bij de behandeling staat de gerichtheid op de oorzaken centraal. Dit betekent echter niet dat de omgang met de problemen in het hier en nu over het hoofd wordt gezien.

Diagnostisch onderzoek

Hoewel ik geen voorstander ben van protocollen en voorgeschreven adviezen, is in sommige situaties diagnostisch onderzoek zinvol:

  • Intelligentie onderzoek bij alle leeftijden
  • Aandachts- en concentratie onderzoek
  • Persoonlijkheidsonderzoek
  • Autismespectrum onderzoek

Diagnostisch onderzoek gebeurt steeds in samenspraak met een psychiater/neurloog.

Equicoaching – Isaura & Savoir Vivre

Hoe je van paarden leert, stap voor stap, de weg naar je doel af te leggen.
Paarden fluisteren, tenzij je niet wil luisteren ...

Paarden kunnen een heel grote meerwaarde betekenen in een persoonlijk proces omdat ze ‘dwingen’ om te zien wat we steeds proberen weg te duwen. Ervaringsgericht werken in het hier en het nu met paarden is een must voor mensen met heel concrete vragen of zorgen, maar kan evengoed bijzonder zinvol zijn in een al reeds lopend persoonlijk proces.

Aangeboden voor alle leeftijden, individueel,- in gezinsverband of in groep.

Yoga

Technieken uit de Yoga worden geïntegreerd in de therapie om tot rust te kunnen komen. In de loop van het jaar zullen Yoga sessie worden aangeboden.

Opleiding

Masterdiploma in de klinische psychologie (Universiteit Gent) en erkend door de Psychologencommissie (nr.832106891).

Postacademische klinische opleiding aan de Universiteit Gent

Interuniversitaire opleiding Forensische Psychiatrie en Psychologie

Postgraduaat Forensisch Onderzoek

Permanente vorming Forensische Gedragswetenschappen

Postgraduaat Equicoaching Level 1

Postgraduaat Traumapsycholoog (i.o.)

Yogadocente (i.o.)

Ervaring

Ruime ervaring met kinderen, adolescenten en volwassenen met de meest uiteenlopende psychologische en psychiatrische moeilijkheden en problematieken door het klinisch werk in een privépraktijk (Oost- en West-Vlaanderen) enerzijds en in psychiatrische centra en bijzondere jeugdzorg anderzijds.

Als psycholoog heb ik een bijzondere affiniteit met de thema’s depressie – zelfmoord – automutilatie en angst.

U kan ook contact met me opnemen in functie voor gerechtelijk onderzoek.

Praktisch
Aanmelding - eerste contact

Je kan zowel telefonisch als via e-mail contact opnemen voor meer uitleg of een eerste afspraak. Ik zorg er steeds voor dat een eerste afspraak zo snel mogelijk kan plaatsvinden.

832.106.891
Bel 0496 32 34 23
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verkennende gesprekken

De therapie start steeds met een reeks preliminaire of verkennende gesprekken. Tijdens deze gesprekken nemen we de tijd om het psychisch probleem waarmee je kampt te exploreren en in kaart te brengen. Op die manier kunnen we ontdekken of er eerst diagnostisch onderzoek moet gebeuren en welke therapie kan opgestart worden. Daarnaast kunnen we tijdens deze eerste gesprekken ook ontdekken of er voldoende vertrouwen en bereidheid is om samen een therapie of analyse te ondernemen.

Frequentie, duur en prijs van de sessies

Therapie is een intensieve behandelingsvorm die fundamentele veranderingen beoogt. Het is dan ook aangewezen om regelmatig,op gesprek te komen. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten en de richtprijs is 50 euro. Aangepaste tarieven kunnen. Indien je niet kan komen naar een afspraak verwittig je mij minstens een dag voordien.

Datum

31 augustus 2018

Tags

Psychologe