Marieke Tinel

Marieke Tinel

Muziektherapeut

Het levenspad dat we allemaal bewandelen: het is boeiend en rijk, maar niet altijd evident. Soms worden we geconfronteerd met moeilijke levensuitdagingen. Dat kunnen uitdagingen zijn waardoor we het contact met onszelf kwijtraken en/of waarbij we niet altijd de woorden vinden om te benoemen wat er gaande is. Innerlijke leegte, blokkades, lusteloosheid, depressie en vele andere emotionele, mentale of sociale moeilijkheden kunnen daardoor ontstaan.

Muziek is een prachtig medium om terug in contact te komen met onze innerlijke noden, om het onbenoembare toch naar buiten te brengen en in ontmoeting te treden met ons diepere zelf. Onderdrukte of onbewuste gevoelens en thema’s krijgen de kans om (duidelijker) naar boven te komen. De muziek leidt ons daar naartoe, en dat binnen een veilige, open ruimte waarin kan ontstaan wat moet ontstaan. In die ruimte spelen we samen, we luisteren, ontmoeten en verbinden, we verkennen, verstillen en aanvaarden gevoelens en thema’s om ze beter te kunnen kaderen.

Bij sommige problematieken is het moeilijk of zelfs niet meer mogelijk om gebruik te maken van de gesproken taal. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij dementie, bepaalde vormen van autisme of bij een verstandelijke beperking. Muziek werkt dan bijzonder goed om toch in contact te komen en gevoelens tot uiting te brengen. Dat kan via het maken van klanken met de stem/zingen of het spelen en beluisteren van muziek.

Doelgroep

Muziektherapie kan voor velen waardevol zijn, maar richt zich vooral op personen die:

 • op zoek zijn naar een dieper contact met zichzelf en graag de helende werking van muziek willen ervaren
 • in een levensfase zitten met uitdagende veranderingen en waarbij identiteits- en levensvragen oprijzen (Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is echt belangrijk voor mij? …)
 • kampen met een burn-out, bore-out, stress en innerlijke spanningen, een negatief zelfbeeld, faalangst of moeite hebben met het aangeven van grenzen
 • te maken hebben met depressieve gevoelens, lusteloosheid of emotionele verdoofdheid
 • last hebben van angsten, paniekgevoelens of overmatig piekeren
 • ondersteuning nodig hebben bij verdriet en/of een rouwproces
 • te maken krijgen met dementie
 • een mentale beperking hebben en eventueel bijkomende gedrags- of emotionele moeilijkheden

Zowel kinderen, jongeren als volwassenen zijn welkom. Voorkennis van muziek is absoluut niet nodig! De sessies gaan door op dinsdagnamiddag en -avond. Een individuele sessie duurt ongeveer 45 minuten en kost 40€. Er kan zowel muziek gespeeld als beluisterd worden. We stemmen telkens af op jouw tempo, noden en voorkeuren. Neem gerust een kijkje op mijn website voor meer informatie over wat muziektherapie precies kan inhouden. Als verplaatsingen moeilijk zijn, bied ik ook sessies aan huis aan binnen een straal van 20 km (mits kilometervergoeding).

Bij voldoende inschrijvingen (vanaf 3 personen) worden ook groepssessies aangeboden op dinsdagavond van 19u tot 20u. Die zijn vooral bedoeld voor mensen die via muziek diepgaander in contact willen komen met zichzelf en anderen, en zichzelf tot expressie willen brengen op een manier die voorbijgaat aan het gesproken woord. We vertrekken daarbij vanuit improvisatie. Ook hierbij is geen enkele voorkennis vereist. In een veilige omgeving ervaren, ontdekken en leren we al doende. Je kan elk moment instappen en ook zelf bepalen hoeveel sessies je wil volgen.

De eerste dinsdag van de maand gaan er klankrelaxaties door van 20u15 tot 21u15. Iedereen is welkom, maar de plaatsen zijn beperkt tot 5 personen. Graag op voorhand inschrijven daarvoor. Zowel de groepssessies als de klankrelaxaties kosten 12€.

Heb je verdere vragen over wat muziektherapie voor jou kan betekenen of wens je eens een afspraak te maken, contacteer me gerust via telefoon of mail.

Bel 0474 82 27 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.narrante.be

Studiecoach

Studeren, plannen, structureren, enz. zijn vaardigheden die al vrij vroeg van kinderen en jongeren verwacht worden. Het is niet altijd gemakkelijk die vaardigheden te ontwikkelen. Samen en op maat van het kind/de jongere bied ik studiebegeleiding aan. Ieder kind is uniek waardoor een individuele benadering centraal staat. In een rustige, warme en open sfeer bekijken we waar de uitdagingen zich bevinden. Vervolgens proberen we samen te zoeken naar datgene wat ondersteunend werkt voor het kind/de jongere.

De studiebegeleiding richt zich op kinderen en jongeren die:

 • efficiënt willen leren studeren en zoeken naar een studiemethode die bij hen past (eventueel per vak)
 • moeite hebben met studeren door o.a. concentratieproblemen, faalangst, laag zelfbeeld, enz.
 • kampen met leerproblemen of leerstoornissen zoals dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, enz. en daardoor een leerachterstand hebben
 • moeite hebben met plannen, organiseren en het structureren van de leerstof
 • moeite hebben met het vinden van een goede leerstrategie bij een specifiek vak
 • de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen waardoor leerachterstand ontstaat
 • huiswerkbegeleiding nodig hebben

De studiebegeleiding gaat door op dinsdag vanaf 15u. Eén sessie duurt 60 minuten en kost 35€. Bel of mail me gerust om een afspraak te maken voor een eerste gesprek (gratis). Daarbij stemmen we af, bespreken we waarbij het kind/de jongere moeilijkheden ondervindt en hoe we verder te werk kunnen gaan.

Bel 0474 82 27 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Datum

12 september 2020

Tags

Muziektherapeut & studiecoach